Een bijzonder boek over vriendschap tussen een Samburu- en Nederlands meisje

  • -
cover boek Cecile

Een bijzonder boek over vriendschap tussen een Samburu- en Nederlands meisje

Category : Nieuws

cover boek Cecile

Vanaf 9 december ligt een heel bijzonder boek in de boekwinkel. Het is een boek waaraan wij hebben meegewerkt. Meiden die door SEED Samburu worden gesponsord, komen in het boek voor en één is zelfs een personage.

In het boek WAT JIJ NIET WEET van Cecile Korevaar raken een Samburu-meisje en een Nederlands meisje met elkaar bevriend. Het verhaal speelt zich af in de binnenlanden van Kenia, waar de veertienjarige Nederlandse Tess, samen met haar ouders, naartoe verhuist en noodgedwongen een nieuw leven tracht op te bouwen. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het ooit was?

In ‘Wat jij niet weet’ trekt Cecile Korevaar een parallel tussen twee werelden die extreem van elkaar verschillen. Hoe ga je als tiener om met een culture-shock? Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent? ‘Wat jij niet weet’ laat de lezer ervaren dat als je kansen pakt, je iets ook een kans geeft en als je minder naar de verschillen kijkt, je eerder de overeenkomsten ziet.

Voor ‘Wat jij niet weet’ dook Cecile Korevaar diep in de cultuur van de Samburu. Ze logeerde bij de lokale bevolking en deed uitgebreid onderzoek naar eeuwenoude tradities, zoals uithuwelijking en besnijdenis bij meisjes. Korevaar: ‘Samburu-meisjes groeien totaal anders op dan meisjes in Nederland, maar in de basis verschillen ze niet van elkaar.’ Dit gegeven is het fundament voor ‘Wat jij niet weet’.

Er zijn twee boekpresentaties, waarvoor je bent uitgenodigd.

Op 9 december lanceert Godijn Publishers het boek WAT JIJ NIET WEET van Cecile Korevaar in de Schouwburg Het Park in Hoorn. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten worden ook negen andere nieuwe boeken gepresenteerd.

Op 10 december organiseert Cecile haar eigen boekpresentatie. Van 15.00 tot 18.00 uur ben je welkom in PK Bar & Kitchen, Julianalaan 10 in Bilthoven.

Cecile ontvangt graag bericht van je komst. Je kunt haar mailen cecile@korevaar.eu

‘Wat jij niet weet’ 16,95 euro (ISBN: 978-94-92115-42-3) Godijn Publishing. Verkrijgbaar in iedere boekhandel en via bol.com of www.godijnpublishing.nl. Meer informatie over de achtergrond van het boek en de auteur is te vinden op: www.cecilekorevaar.com