Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent?

  • -
wat jij niet weet wraparound met snijrand (003)

Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent?

Category : Nieuws

cover boek Cecile

Vanaf 9 december ligt een heel bijzonder boek in de boekwinkel. Het is een boek waaraan wij hebben meegewerkt. Meiden die door SEED Samburu worden gesponsord komen in het boek voor en één is zelfs een personage.

In het boek WAT JIJ NIET WEET van Cecile Korevaar raken een Samburu-meisje en een Nederlands meisje met elkaar bevriend in Kenia. Het verhaal speelt zich af in Samburu, waar de veertienjarige Nederlandse Tess, samen met haar ouders, onverwachts naartoe verhuist en noodgedwongen een nieuw leven tracht op te bouwen. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het ooit was?

In ‘Wat jij niet weet’ trekt Cecile Korevaar een parallel tussen twee werelden die extreem van elkaar verschillen. Hoe ga je als tiener om met een culture-shock? Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent? ‘Wat jij niet weet’ laat de lezer ervaren dat als je kansen pakt, je iets ook een kans geeft en als je minder naar de verschillen kijkt, je eerder de overeenkomsten ziet.