Reproductieve en Seksuele gezondheid

Exhibition 028

SEED Samburu introduceerde op basisscholen en middelbare scholen in Samburu County het programma ‘The World Starts with Me’.  Leerkrachten zijn getraind om het programma te verzorgen op de scholen. In samenwerking met de leerkrachten leverde SEED Samburu een bijdrage hoe onderdelen van ‘The World Starts with’ kunnen worden gebruikt in het reguliere lesprogramma. Integration Report SEED Samburu 2015 Verder stond een tentoonstelling centraal waarbij alle deelnemende scholen hun bijdragen leverden. Scholieren die de cursus ‘The World Starts with Me succesvol hebben afgerond, ontvingen een certifcaat.

‘The World Starts with Me’ combineert seksuele en relationele vorming met het leren van computer-vaardigheden. Het programma helpt jongeren op een speelse en aantrekkelijke manier gevoelige onderwerpen te ontdekken. Die variëren van de relatie met hun ouders en leeftijdgenoten tot lichamelijke ontwikkeling, zwangerschap en anticonceptie, hiv en seksueel misbruik. Hoe zwaar sommige onderwerpen ook zijn, het programma houdt een positieve blik op seksualiteit en relaties. Het programma geeft aan hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen, maar ook hoe gelijkwaardig ze zijn. ‘The World Starts with Me’ kijkt bovendien vooruit: hoe kunnen jongeren werken aan een mooie toekomst voor zichzelf, hun mogelijke partners en kinderen?

Wamba GirlsMaralal Day MixedHearing impeared Maralal PrimaryExhibition SamburuExhibition 079Exhibition 067Exhibition 065Exhibition 046Exhibition 044Exhibition 031Exhibition 028Exhibition 027County Director TSCCertificates